Project Gallery

Welcome to our Project Gallery. We are proud of the work we do and encourage you to take a look through our portfolio of projects. Take advantage of the photos below to provide you with home improvement ideas, help you determine your priorities and define your style, and eventually convey to our in-house team how you want your home to look. Amsted’s personalized service ensures each project is unique and special. But don’t just take our word for it. Client satisfaction is our first priority—click the Case Studies tab or visit our Guild Quality reviews to see what our clients have to say about their experience with Amsted. Like what you see? If you have any questions about our work or if you would like to discuss your own design-build project, please contact us.

kitchen design guide

Close

Rockliffe Revamp with StyleHaus Interiors

The Challenge

In partnership with StyleHaus Interiors, Amsted was tasked to turn this family home built in the 1920’s into a custom designed space fit to all the homeowners(and their 3 children’s) needs. Respecting the character of the home and blending in the modern upgrades was essential. The family also wanted to stay in the home during the renovations, so doing it in stages was required.

See the before pictures

The Solution

The new open-concept kitchen, living room, breakfast nook, work space, and large hidden pantry room were a focus on the main floor. A separate formal dining room gives the family a stunning space to host large gatherings in style. These designs also fit their furniture they have collected from around the world.
The master bathroom is now more spacious, has plenty of storage, added light, and boasts both a large curb less shower and luxurious stand-alone tub. The master bedroom is now a relaxing getaway to wind down from the everyday, and the children’s rooms are bright and provide a space that they can grow into.

Award winning

Amsted Kenora 007

Personalized Planning

Close

Personalized Planning

Overall, we were extremely pleased with the work, craftsmanship and attention to detail Amsted put into our home. The dedication and ownership of project that we saw from [our Project Manager] has continued to impress us, six months after move in date. I truly miss our weekly design meetings and so enjoyed every step of our renovation project with her. Thanks to Amsted for understanding our vision, and helping us to turn it into reality for our family home.

Amanda

The Challenge

The homeowners loved their neighbourhood and the vintage of the home, but their family was outgrowing the space. They needed an update to ensure they could continue to grow into the home they loved.

The Solution

To achieve the desired functionality, we proposed a second-storey addition along with a complete interior redesign. On the main floor, we relocated and expanded the kitchen, opening it up to a newly adjacent living room. The space features an oversize island finished with white and navy cabinetry and a unique combination of walnut details and quartz countertops. A coordinating wetbar is found in the living room for added convenience during casual get-togethers, while the new, enclosed dining room takes it’s place at the front of the house, and features a custom hutch and improved access thanks to the expanded front entryway. The mudroom has also been relocated and reconsidered, improving the flow in and out of the house from both access points. On the second floor, the addition allowed us to create a master suite, leaving large rooms for the children and a new laundry room, moved upstairs for easier access.

Award winning

Amsted-OHBA-3

Suburban Redone

Close

Suburban Redone

Designers and on-site managers took all of our requirements and revisions into consideration, with a no short-cuts attention to detail, that leaves us feeling very comfortable, and even a little bit spoiled, in our new/old home.

Heather

The Challenge

The homeowners loved their suburban neighbourhood in the heart of Kanata, but the layout of their home was very dis-functional for their growing family. They also have a beautiful backyard space that is hard to come by in the suburbs. Amsted ensured the homeowners that we could create a design that would include a functional layout, while also updating the 1980’s style and fully automating the entire home.

See the before pictures

The Solution

The existing kitchen, dining room, and formal living room were reconfigured to allow an open-concept layout that is perfect for entertaining their family, friends, and kids sports teams. The former living room at the front of the home is now a separate formal dining room. Connected to the dining room with a walk-through pantry, the new kitchen space took over the former dining room and is open to the coffee station, casual eating area, and living room. The entire back wall of the home is windows and sliding doors to allow lots of natural light and views of their beloved backyard space. The flooring throughout the home was replaced, and the bathrooms, laundry room, and home office were updated. Home automation includes programmable shades, switches for coffee bar in the ensuite, humidity control in the ensuite, thermostat and programmable lighting.

Close

Maximizing Space and Function

We had a very positive experience working with Amsted as they helped us transform our recently purchased 1930s era home to make it our own, including modernizing the kitchen and family room space in the addition. Their support through the design process and professionalism and attention to detail through construction put us at ease. We would use Amsted again for our next project without hesitation.

Michael and Brenda

The Challenge

A previous addition had provided the new homeowners with ample space, but it’s design left something to be desired.

See the before pictures

The Solution

We revamped the kitchen, added a mudroom, reorganized the powder room and brought the laundry upstairs. A half-wall dividing the kitchen and living room was removed and replaced with an elongated island with counter seating for the entire family. The half-wall beside the rear door was extended and a new half-wall was added to create a defined mudroom. The powder room was reconfigured to maximize space, and the laundry is now cleverly hidden behind a sliding barn door. The details of this project work together to provide the family with a beautiful, personalized, functional space that will be enjoyed for years to come.

Close

It’s Good to be Home

In the end Amsted delivered more than a renovated house, they delivered an improved quality of life for our family. We have a brighter, bigger more functional living space that allows us to entertain friends in style, but also an oasis to come home to after a long day at work. For the first time ever my husband and I were actually able to imagine how great daily life could be after retiring, because Amsted proved to us that it is good to be home.

Marianne

The Challenge

With an already small footprint, an existing layout divided by room function left this bungalow feeling small and cramped. In addition, the homeowners were seeking a more functional entrance and an update to their existing main bathroom.

See the before pictures

The Solution

To facilitate their entryway needs, an existing exterior porch was enclosed to create a designated space with closet and custom bench seating. Removing the dividing wall, expanding the kitchen and reorganizing the floorplan creates a beautiful, more functional open-concept living space. The new kitchen features natural bamboo cabinetry, black pearl granite and a glass tile backsplash, and includes a peninsula with counter seating, and a custom wine bar with similar finishes. The living room includes a beautiful fireplace update, with floor to ceiling tile surround and custom built-ins. The main bathroom was also reconfigured and personalized with a cherry wood vanity and bold accent tiles.

Close

Simply Contemporary

Every single Amsted employee we have dealt with has been professional, personable and extremely competent. We’ve had many compliments on the work done in our house and recommend Amsted to our friends and neighbours.

Chris and Megan

The Challenge

Previously renovated with a two-story addition in the 80’s, the home’s square footage had been increased, but the current homeowners struggled to integrate the old with the new. An oversized fireplace and awkward jogged walls added to the challenges on the main floor, along with dated finishes. While on the second floor, a poorly configured layout was not functional for this expanding family.

See the before pictures

The Solution

From the front entrance, we can see the fireplace was removed between the living room and dining rooms, creating greater sight lines and allowing for more traditional archways between rooms. At the back of the home, we created a   new mudroom area, and updated the kitchen with custom two-tone millwork, countertops and finishes. These main floor changes work together to create a home more reflective of the homeowners’ tastes.  On the second floor, the master suite was relocated and now features a beautiful custom ensuite, walk-in closet and convenient adjacency to the new laundry room.

Award winning

Amsted Percy 011

Combining Light and Dark

Close

Combining Light and Dark

Amsted has been professional and trustworthy throughout our major renovation project kitchen, ensuite bathroom and basement. The final result is outstanding and exceeds our expectations. We are already planning the renovation of our main bath with Amsted we now have a life-time partner for all our future renovation/construction projects. Amsted’s key strength is its team and we strongly appreciated working with every member of the Amsted family!

Roxanne

The Challenge

This renovation was two-fold, including a master bathroom redesign that would become an OHBA Award Winner and a complete kitchen update. The master bathroom was highly divided with poor space planning. In addition, it housed the family’s laundry room, which did not support the relaxing space they were seeking.  The existing kitchen featured overbearing dark green cabinets that combined with small entrances to create a dark, enclosed space.

See the before pictures

The Solution

The new bathroom takes advantage of the space as a whole, creating a single, unified room. Touches such as a knee-wall to provide privacy, glass shower to create openness, timeless granite double-sink vanity and oversize soaker tub with nearby recessed lighting, all work together to create a private oasis for the homeowners. The new kitchen features custom millwork and granite countertops, along with unifying flooring. Opening the back wall and adding French Doors allows greater natural light, while expanding the archway between kitchen and dining room allows better sightlines throughout the home. We also incorporated the historic trim pattern in the new space, ensuring cohesiveness throughout.

Close

Stunning in Stittsville

One of the nice things of working with a company like Amsted is how they are able to solve problems for their clients. They took care of everything during the renovation and their after-renovation service has also been excellent. You can tell that reputation is important to them and as a client you benefit from their expertise and their commitment to their clients.

Bob and Karen

The Challenge

The existing kitchen, family room and sun porch were spacious altogether, but the kitchen lacked functionality in the layout, and the living spaces were unnecessarily divided. The space was also in need of an aesthetic update, with existing bright yellow wall paint and blue trim throughout.

The Solution

In the kitchen, we removed the existing island to create an oversized, elongated centerpiece, with room for the entire family to gather. A new buffet is created inset in the wall, housing their new coffee bar and additional cabinet space. The room is brightened with the selection of soft white cabinets, light granite countertops, and expanded white trim detailing. In the living room, we removed the wall to create one cohesive space. The room is now flooded with light and highlights the high ceilings and full wall of windows in the sunroom. The existing fireplace is also transformed, creating a focal wall with custom mantle and white trim boxes. In addition, we made modest updates to the front entryway and powder room, to create a cohesive main floor.

Close

Personalized Details

We are particularly happy with the design that Amsted created. Our family now spends most of our time in our combined kitchen and living room, and the layout of all the rooms is working fantastically well for our young family.

Michaela + Derek

The Challenge

The existing home was designed with divided spaces. The home had too many small, under-utilized rooms for this family, and a previous addition had expanded the kitchen, but left it detached from the rest of the main floor.

The Solution

Clever interior design and impeccable craftsmanship were integral to this project, as we added steel beams to create this large open floorplan. The homeowners wanted a big kitchen with an island large enough for their entire family, and an adjacent informal space to encourage time spent together. Custom built-ins help keep their TV, desk, and large book and game  collections tidy.

Upstairs, we reorganized the second and third stories to add privacy for the parents and independence for their growing kids. The new third floor master bedroom includes an  ensuite and reading corner. The  three kids now have their bedrooms together on the second floor, with an updated bathroom and a “secret” passageway between their closet!

 

Award winning

Leed_Platinum_Perfect_Bathroom_Ensuite

Leed Platinum Perfect

Close

Reconfigured Spaces

I wanted a company that was long standing and had a good reputation for this big renovation. Overall my house is now a home. I’m very happy!

Kim

The Challenge

This bungalow featured a divided main-floor layout common to older homes, and a single 3-piece bathroom. Working closely with the homeowner, and considering all available spaces, we were able to develop a plan that exceeded all of her expectations!

See the before pictures

The Solution

To address the closed-off kitchen, we removed the wall between kitchen and dining room, creating an open flow, adding bar seating, and enabling a new coffee bar. The space was finished with custom millwork, low-maintenance vinyl flooring, and carefully selected granite countertops the homeowner adores.

For the bathrooms, space was redistributed between the main bath, 2-piece ensuite and walk-in closet to feature two new 3-piece bathrooms, while retaining ample closet space for the homeowner’s needs.

Loading...